FOR DE MINSTE

Her finner du en oversikt over diverse ting som kan være kjekt å vite

LEKEPLASSER

  • Ved fotballstadion til Skavøypoll idrettslag finnes en utrolig kjekk klatrepark som er verdt et besøk.
  • Lekeplassen i gate 7 i Måløy er flott for de minste barna.
  • Du finner en fin lekeplass på Kvalheim ved Grendahuset.

LEK MED BALL

  • I alle bygdene finnes det ballbinger og/eller fotballbaner.
  • På Raudeberg finnes også en tennisbane på Skaredammen. Her er det også fint å stå på skøyter om vinteren.
  • På Bryggja har de en fin sandvolleyballbane på Søholmen.

TURER

Gamle kvalheimsvegen på Raudeberg
Langs den gamle veien til bygda Kvalheim finner man en fin gruset vei, som også kan være et fint alternativ til de som har barnevogn. Langs veien er det fine rasteplasser og gode forhold for vassing i  Refvikvatnet.

Dalsneset i Deknepollen
Her finner du et fint grillsted og en hytte som man kan leke i. I bærsesongen finner du store tuer med nydelige blåbær. Om vinteren er det veldig populært å gå på skøyter når det er is på vannet.

Trimløypa og den magiske skogen i Måløy
Området rundt stadion passer fint for de minste. I den «nye» trimløypa rundt Skramsvatnet finner man «en magisk» skog som er utrolig kjekk for barna. Du ser den langs løypa.

Sykkeltur til Husevåg
Ta med barna på en sykkeltur til Husevågøya, her finnes det mye moro å utforske. Sykle om bord i ferja og ta med niste og fiskestang i sekken.

Besøk et fyr
Et besøk på et av de fire fyrene i Vågsøy er alltid populært. På Ulvesund Fyr kan barna hilse på fyrgeitene, leke i hagen og få seg noe godt i kaféen. På Kråkenes, Skongenes og Hendanes får man en fin spasertur med fin utsikt som belønning.

Sjekk ut heftet «På tur» fra Ytre Nordfjord Turlag, der beskrives ti lette fotturer i Vågsøy for barn og voksne.

FRISBEE-GOLF UNDER MÅLØYBRUA

På «Øyna» finnes en frisbee-golfbane som alle kan bruke. Området rundt er også et utrolig fint turområde med fasiliteter for rasting og grilling, fisking, lek i fjæra og i marka.

HJORTEFARMEN PÅ NAVE

I tillegg til hjort finnes her også kasjmirgeiter, sauer, lam, lama, eselhoppe og hunder. Dette er med andre ord et eldorado for barn som er glad i dyr. Hjortefarmen byr på mye moro for både store og små.

BOWLING I MÅLØY

På Brunsvik Bowling i Måløy kan man bowle, leke og kose seg. Her finnes kiosk med alt fra is og slush, til pizza og hamburger.

BIBLIOTEKET I MÅLØY

Det nye biblioteket i Måløy ligger sentralt til midt i sentrum. Her kan man kose seg på biblioteket (eller låne med seg) bøker, lydbøker, musikk, spill, magasiner, tegnesaker og mer. På biblioteket har man også trådløst internett.

KRABBELETING I FJØRA

Ta med niste og nyt dagen ved fjøra på Vågsberget, på Søholmen eller på Vombaneset. Her er det fint å lete etter krabber, vasse i sjøen og øve på flyndrekasting.

FISKE

Det finnes utrolig mange fine fiskeplasser i Vågsøy, for eksempel: Nakkeneset i Holvikja, Moldøen i Måløy, Lefdalsvatnet på Bryggja, i Fåfjorden og på Gangsøyna.

Share This