vågsøy kommune

Vågsøy kommune, i Sogn og Fjordane fylke, ligger ute ved kysten helt på nordsiden av Nordfjord. Kommunen består av Vågsøya, fastlandet og Bryggja, Husevågøy, Risøy, Gangsøy, Grindøy og Silda. I kommunen er det ca.6000 innbyggere. Arealmessig er kommunen den minste i Sogn og Fjordane med sine 166 km2.

MÅLØY

Måløy er administrasjonssenter i Vågsøy kommune, og har en befolkning på ca.3000 innbyggere. I 1997 fikk Måløy bystatus, da inngikk også Holvik i vest og Deknepollen i øst som en del av byen.

I byen finner du barnehager og skoler, et koselig sentrum med flere butikker, mange restauranter og kafeer, rådhus, bowling, bibliotek, hotel og småbåthavn for å nevne noe.

Den karakteristiske Måløybrua, som ble ferdigstilt i 1974, forbinder øya med fastlandet.

HOLVIK OG VÅGSVÅG

Bygdene Holvik og Vågsvåg ligger på sørsiden av Vågsøy. I Holvik finnes det både skole, barnehage og en nærbutikk. I bygdene og området rundt finnes det mye flott natur og populære severdigheter som Vågsberget og Kannesteinen.

I Holvik og Vågsvåg har det vært god byggeaktivitet de siste årene, og mange har valgt å busette seg her i naturskjønne områder.

HUSEVÅG

Husevågøy ligger helt ytterst i Nordfjord, mellom Vågsøy og Bremanger. Det bur ca.70 personer på øya. Området er mye brukt til sykkelturer, fiske, båt- og hytteliv. Det er bilvei på øya og det går ferjesamband mellom Husevågøy, Måløy og Bremanger.

RAUDEBERG

Bygda Raudeberg ligger ved enden av Ulvesundet, nord på Vågsøya. Bygda har stor aktivitet, både når det gjelder næringsliv og kulturliv. På Raudeberg finner du barnehage, barneskole, nærbutikk, fotball- og tennisbane. Bygda fikk også nylig sitt eget kulturhus «Parken», et moderne og flott lokale for store og små arrangement.

REFVIK

Et lite stykke fra Raudeberg finner du den vakre bygda Refvik. Bygda ligger på en sanddyne, og har en nydelig sandstrand i enden ut mot havet. Refviksanden er flere ganger blitt kåret til en av de vakreste sandstrendene i Norge. Det idylliske Refvikvatnet er også verdt å nevne som en severdighet og et fint rekreasjonsområde. Bygda har også en fotballbane, et grendahus og en campingplass rett ved sandstranden.

VEDVIK OG HALSØR

Bygdene Vedvik og Halsør ligger mellom Raudeberg og Refvik. Her finner du fine naturområder, med flere nydelige sandstrender som Sætrasanden og Vedviksanden. I Halsør finner du også tursti mot Skongeneset fyr. Dette er fin tur som belønner deg med en flott rasteplass i området rundt fyret, og en fantastisk utsikt over Stadhavet.

 

KVALHEIM OG KRÅKENES

Nord i Vågsøy ligger de to bygdene Kvalheim og Kråkenes, en liten kjøretur fra Raudeberg. Området er mye brukt for rekreasjon og turgåing. Med flere flotte strender, fjelltopper med fantastiske utsiktspunkt, severdigheter som Kråkenes Fyr og Mehuken vindmøllepark, er disse bygdene svært populære blant naturelskere. Bygdene har også hatt god tilvekst av innbyggere.

 

BRYGGJA

Bygda Bryggja ligger svært sentralt til med korte avstander både til Måløy, til Åheim og til Nordfjordeid. I bygda og området rundt finner du barnehage, barneskole, nærbutikk med bensinstasjon, aldershjem, campingplass og grendahus. I området finnes også en utrolig sjarmerende hjortefarm, et bakeri med nydelig bakst og en nylig åpnet sandvolleyballbane. Bygda kan også skilte med en lang strandlinje og gode forhold for fiske og båtliv.

DEKNEPOLLEN

I Deknepollen og bygdene rundt er det stor aktivitet. Her finner du barnehage, barneskole, videregående skole, maritim fagskole, matvarebutikker, bensinstasjon, et stort kjøpesenter, idrettshall og kulturhus, aldershjem, industri og næringsvirksomhet. Området byr også på fine tur- og bademuligheter, en utrolig kjekk klatrepark for de minste, ballbinger og fotballbane.

ALMENNINGEN

Bygda ligger like ved riksveg 15, litt skjult fra hovedveien. Her kan man også ta av videre mot Selje og Stadlandet. I bygda finnes fine tur- og badeområder, et stort byggefelt og flere nye hus og hytter.

Share This